Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne strani, Lesoteka hiše d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja podjetje Lesoteka hiše d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,

ter morebitne druge podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.lesoteka-hise.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko spletno mesto www.lesoteka-hise.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku, kjer se nahaja spletno mesto www.lesoteka-hise.si, shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj spletne strani www.lesoteka-hise.si, Lesoteka hiše d.o.o., lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Upravitelj spletne strani, Lesoteka hiše d.o.o. zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

  • pošiljanje e-novic;
  • izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani;
  • raziskavo in analizo trga
  • boljše uporabniške izkušnje
  • oglaševanje preko družbenih medijev

Upravitelj spletne strani www.lesoteka-hise.si, Lesoteka hiše d.o.o. bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih upravitelj spletne strani, Lesoteka hiše d.o.o. zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

Zunanji pogodbeni agenciji, ki za Lesoteka hiše izvaja spletni marketing in digitalno oglaševanje. Agencija deluje strogo v imenu in po navodilih ter budnim nadzorom odgovornih pri podjetju Lesoteka hiše d.o.o. Izvajajo Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, re-marketing ter Instagram oglaševanje.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Namen Čas piškotka
AdWords – A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid Analiza in spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov. 90 dni
Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate Za ponovno naslavljanje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih. Ne poteče
Google Analytics – utma Merjenje statistike ogleda strani. 2 leti
Google Analytics- utmb Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran. 30 min
Google Analytics – utmc Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani. Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmz Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov. 6 mesecev
Google Analytics – utmv Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani. 2 leti
Google Analytics – ga Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje. 6 mesecev
Google Analytics – cid Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje 6 mesecev
https_enabled Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https). Na sejo
ngEnabled Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike. 10 let

 

Pravice uporabnika

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

  • Pravico do izbrisa podatkov
  • Pravico do omejevanja obdelave podatkov
  • Pravico do dostopa podatkov
  • Pravico do popravka
  • Pravico do prenosa podatkov
  • Pravico do ugovora

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@lesoteka-hise.si uveljavlja zgornje pravice. Podjetje Lesoteka hiše d.o.o. bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

Osebe, mlajše od 16 let

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.