VRTEC LESENI ŠKRAT prejel nagrado LESENA IKONA 2016

VRTEC LESENI ŠKRAT prejel nagrado LESENA IKONA 2016

Vrtec Leseni škrat, ki smo ga postavili v letu 2015, je v okviru razstave LESENA IKONA 2016, ki ga organizirata Revija Hiše in Kreativni center za les, prejel Slovensko nagrado za arhitekturno in oblikovalsko odličnost v lesu. Vrtec, pod katerega se je podpisal arhitekt Jure Kotnik, izvedlo pa podjetje Lesoteka hiše, je zmagal v kategoriji les v mestu in skupnosti.

“Gre za projekt, ki presega pričakovane okvire, pri čemer pa so avtorji dosegli “dovršeno programsko in oblikovno ikono. Dokazali so vpliv arhitekture na psihofizični razvoj otrok. Z inovativno notranjostjo objekta, ki spodbuja souporabo prostorov (t. i. “time-sharing” pristop), pa so posegli v vzgojno-izobraževalne standarde, jih izboljšali in hkrati dosegli, da arhitektura vpliva na vsesplošni družbeni napredek.
Les kot osnovni gradnik tega projekta omogoča najvišje gradbene in arhitekturne standarde, hkrati pa ustvarja mikroklimo, ki je ne prekaša noben drug gradbeni material. Projekt je za slovenske razmere poseben tudi zaradi velikih razponov, ki jih masivne lesene plošče premoščajo in omogočajo svetle ter odprte prostore.”

Poleg zadovoljnih otrok v vrtcu, ki so največja pohvala in potrditev našega dobrega dela in pravilne usmeritve, smo vedno veseli strokovnih priznanj. Oboje skupaj je najboljše jamstvo za odličnost objektov in domov, ki jih gradimo.

Tako kupcem, kot širši javnosti se zahvaljujemo za zaupanje, hkrati pa sporočamo, da s tem lepih presenečenj ni konec.

Bodite pravočasno obveščeni o vseh, obiščite www.lesoteka-hise.si in se prijavite na naše e-novice.
Ekipa Lesoteka Hiše

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *